Избор на обувки според дължината

mes-obuvki-copy-copyИзборът на дамски обувки, боти или ботуши е често трудна задача. Днес на пазара се предлагат всякакви модели- обувки и боти, които са с равни и плоски подметки до високи до глезена, както и ботуши с три четвърти височина до над коляното, с ниски или високи токове.

По принцип ботушите, които са предназначени за студените месеци трябва да бъдат високи, плътни и топли, изработени от качествени материали, комфортни и уютни.

Когато избираме обувки, необходимо е да вземаме предвид начинът ни на живот, за да знаем къде ще ги носим и какво ще е тяхното предназначение. Формата на тялото ни също е от значение.

Дължината или височината на обувката или ботуша също е важна. Например по- високите над глезена са подходящи за студените дни. Ако шофираме пък, ще ни е много по- удобно с обувки с по- ниски подметки. Така че, винаги трябва да избираме точната дължина.

За някои дами обувките с три четвърти дължина са идеално решение, но за други те изобщо не са подходящи. Това важи в случаите, ако дамата е по- мускулеста или по- пълна, тъй като такъв модел прави фигурата да изглежда много груба.

Много стилни са моделите с дължина до глезена, но те не са особено подходящи при по- лошо време.

Някои модели ботуши са изработени специално за ежедневието, а други са подходящи за по- официални случаи. Изключение правят някои модели летни дамски ботуши, които са идеални както за ежедневие, така и за вечер.

Ако обичате дългите разходки, заложете на дамски обувки с дължина до глезена.
Новите модели спортно елегантни обувки са идеални както за разходка в града, така и за планина.

Една жена никога не би се задоволила само с един чифт обувки. Тя винаги има по няколко, предназначени за определени поводи. И не защото й е трудно да избира, а просто защото така се налага. Жената не може да отиде на работа с официални обувки, докато един мъж може да бъде с един стилен модел както през деня, така и вечерта на по- специално събитие.

Leave a Reply