Играчки и математика

В този текст ще разгледаме някои важни неща от детското развитие свързани с играта, играчките и математиката. Защото освен да са активни слушатели на приказки, учещи се да четат и да пишат, малките имат нужда от развитие на математическите си способности още в ранна детска възраст, като част от интелектуалното им развитие.

В този ред на мисли, в кашона с детски играчки на всяко малко момче и момиче трябва да има играчки, които насочват към ранно развитие на математически познания. Визуалното присъствие на цифрите от 0 до 9 е страхотна възможност, така че децата да се запознаят с тях и да получат тази така важна основа.

В зависимост от интереса, който проявява всяко дете, с цифрите-играчки можете да измисляте най-различни игри. В тях ще са включени интересни случки с числа, ще има насока към как се използват цифрите, как се образуват числата. Самите играчки също така са само допълнение и към математическите игри, които трябва да са част от развитието на детския ум.

Освен визуалното присъствие на играчки цифри, други играчки свързани с математиката може да са детско сметало; големи меки зарчета, които да се търкалят по килима; килимчета и постери с 3D образи на числа и други такива. Ако заровете например са с точкови означения, това развива още повече абстрактното мислене на децата, при правилно поднасяне на информацията в комбинация с цифрите играчки.

Възползвайте се от възможността не само да купувате играчки на килограм, но да купувате такива, които ще учат децата на полезни и практични неща. Съобразете възрастта на детето и вземете играчката с перспектива, че тя ще му е нужна за следващите няколко години докато то расте, проявява любопитство и учи цифрите, числата, и първите стъпки как да смята.

Източник: ДЖЪМБО БГ

Leave a Reply