За смяната на щрангове и проблемите


Колкото и да се отлага смяната на щрангове, няма как да се разминем с нея. Проблемите в старите тръбопроводи непрекъснато се задълбочават. Затлачени тръби, външни шупли, опасност от наводнение, всичко това трябва да се отстрани. Решението е само едно смяна на старите метални тръби и поставяне на нови за всички системи и за целия вход.

За да се направи този ремонт е нужно да се ползва фирма за ВиК услуги, защото работниците са професионалисти и разполагат с опит и нужното техническо оборудване. Щранговете в жилищната кооперация са обща собственост и всички разходи по ремонта трябва да се поемат от собствениците. За това тази смяна може да започне със съгласието на собствениците, протоколирано на общо събрание.

Когато смяната на щрангове се напрви от професионалисти, то проблеми няма. Така е, защото всеки работник от специализираната фирма си знае задълженията. Особено опасно е отстраняването на старите метални тръби, защото те са корозирали и това ги прави чупливи. Професионалистите са инструктирани за работа в опасни условия и това ги предпазва от наранявания, защото те винаги спазват изискванията за безопасна работа. Поставянето на новите тръби става лесно, защото полипропиленовите тръби са леки и лесно се работи с тях.

От важно значение за качествена смяна на щрангове е и избора на новите тръби. За тях е нужна консултация със специалист, за да се реши кои са най-подходящи за всеки вид системи. Най-масово се използват тръбите от полипропилен, които имат много добри качествени показатели и изгодни цени. Преди всичко те не корозират и това им осигурява продължително ползване. Гладката повърхност не позволява да се задържат отпадъци, песъчинки и същевременно имат добър естетичен вид. Като недостатък може да се каже факта, че преминаващата вода се чува много повече в сравнение с металните тръби. Този шум се намалява достъчно с правилно направената шумоизолация.

При смяна на щрангове от абонатната до последния етаж е постига добър резултат за всяка една от системите – водоснабдяване, канализация, отопление. Така в рамките на един работен ден вие ще си решите този важен проблем, ще си осигурите спокойствие и комфорт.

Leave a Reply