Защо България никога няма да се оправи

българия-никога-няма-да-се-оправи

И аз като всеки млад българин няма как да подмина случващото се в нашата мила родина. От няколко дни протестите ескалират, хората изчерпват търпението си. От скоро в общата кауза да се свали правителството на Орешарски се включиха и студентите.

Протестите са си протести, но като че ли хората нямат достатъчно сили за да постигнат исканията си. Всички казват, че искат промяна. Тя няма как да се получи ако хората не са единни.

Единство няма, хората са разделени всеки дърпа в различна посока, а резултатът е нулев. Това е добре дошло за всички управляващи за да продължават да грабят и малкото останало от страната ни.

Студентските протести дадоха нов тласък с надеждата, че нещо може да се промени. За сега всичко удря на камък. Може би разединението на нацията не води до успех.

Ще дам само малък пример за това, че ние като народ винаги се делим на две. Никога не сме били единни може би точно заради това не постигаме успех с протестите срещу правителството.

Осново българите се делят на:

Граждани – селяни
Столичани – провинция
Левски – ЦСКА
Протестиращи – контрапротестиращи
Леви – десни
Пушачи – непушачи

Сега остава сами да отговорите на въпроса защо ние Българите живеем толкова зле и не постигаме успех с протестите. Отговора е ясен – ние не сме единна нация и никога няма да бъдем.

Leave a Comment