Добър фермер без плуг – не!

plugoveВсе по-често в много хора се връща желанието да са близко до земята, да я обработват, да посяват и да жънат плодовете и зеленчуците, така полезни и необходими за нашето съществуване. Намираме подходящо парче земя, ако нямаме такова, избираме културата, която ще отглеждаме, започваме да четем и научаваме за нейните тънкости и особености, специфични периоди и грижите, които трябва да полагаме. И тогава идва момента, в който да започнем всичко на практика и – пред нас застава въпроса с обработката на земята.

Без значение дали до сега на същото място е било отглеждано нещо или не през предната година, всяка година почвата трябва да бъде обработена. Изораването днес се постига благодарение на техника – трябва ни трактор и плуг. Ако този процес не мине по план и не успеем да изорем добре нашата нива, колкото и усилия да полагаме след това, културата ни е обречена.

Много хора смятат, че за орането от главно значение е трактора – е да, ама не. Освен че работата на трактора до голяма степен зависи и от шофьора, при оранта много голямо значение има плуга. Има много и различни видове плугове в зависимост от големината, устройството, автоматизацията и т.н. За да можем да наречем себе си добри фермери, задължително трябва да притежаваме към оборудването си плуг, на който да можем да разчитаме винаги.

Закупуването на плуг е процес, който си заслужава времето и вниманието – трябва внимателно да обмислим какво точно търсим и да не сме склонни на компромиси – защото качеството на оранта наистина е от значение. Ние с две ръце препоръчваме висококачествените плугове от Mass.bg, които притежават нужните качества и здравина, за да ви гарантират отлична работа. След покупката на плуга идва момента на неговото закачане към трактора и неговата от части сложна настройка. Сложна, само защото има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание. Когато започвате да намествате плуга намерете в специализираната литература информация за метода и стъпките и ги спазвайте стриктно! Така ще си гарантирате, че плугът ви наистина ще работи за Вас, а не срещу Вас.

Leave a Reply