Действайте за смяна на щрангове


Смяната на щранговете не търпи отлагане – с това всички собственици на жилища в старите кооперации са наясно, но ремонта непрекъснато се отлага. Старите метални тръби не могат вече да служат, защото в продължение на много години са подложени на въздействието на корозията. Всички повреди вече са видими и опасността от спукване на тръби е все по-голяма.

При наводнение разходите са значителни, защото трябва да възстановите вашето жилище и това на съседите. Те може да се окажат повече в сравнение със сумата, необходима за смяна на щрангове.

Много собственици не чакат да се стигне до това и при ремонт са се справили най-напред със замяна на старите метални тръби с полипропиленови. За да се направи смяна на вертикалните тръби само в собственото жилище е необходимо да се уведоми домоуправителя, защото ще се наложи спиране на водата. Освен това съседите над вас трябва да не ползват канализацията си.

Самостоятелната смяна на тръбите е много трудна задача и е по-скъпа услуга. Премахването на старите метални тръби трябва да стане много внимателно, за да може после лесно да се свържат полипропиленовите тръби към металните на съседите. Тази смяна няма нужния ефект, защото резултата е задоволителен когато смяната на щрангове е направена от абонатната станция до последния етаж. Само така се постига качествена вода с нормален дебит за всеки етаж. Канализационният щранг вече няма да задържа отпадъците от отпадните води, защото повърхността на новите тръби е гладка. При тази смяна действително ще си осигурите спокойствие и комфорт в жилището.

Желателно е всички собственици на общо събрание да вземат решение за смяна на щранговете и да действат. Потърсете в интернет подходяща за вашите изисквания фирма за ВиК услуги и се уточнете за деня на започване на неотложния ремонт. Фирмите са с опитни работници, имат съвременно техническо оборудване и в рамките на работния ден ще се справят със смяната на щранговете. Повечето фирми предлагат и отстъпки.

След приключване на работата всички отпадъци от старите метални тръби и от къртене на плочите ще се почистят и извозят от работниците. Така вие имате задължение само да си платите за услугата и да си решите този важен проблем – поставяне на нови хоризонтални и вертикални щрангове, с нови спирателни кранове.

Leave a Reply