Безопасност по пътищата чрез пътни знаци

сфетофарПоради факта, че зимния сезон наближава, реших да припомня на водачите, колко важно е да спазват всички пътни знаци, да следят маркировката и указателните табели по пътищата на България. Само така ще намалим броя на инцидентите свързани с моторни превозни средства.

Предвид факта, че напоследък ставаме свидетели на брутални катастрофи, апелираме и към общините да следят за наличието на така важните за всеки шофьор знаци, табели, светофари и прочие. Именно последните могат да предпазят човешки живот в дадена ситуация, тъй че няма време за губене. За щастие обаче, хората от Трафик пътна сигнализация са готови да помогнат по всяко време.

96Отговорността на водачите през мразовитите дни е да закупят задължителните зимни гуми и вериги, за да са готови да реагират при всеки случай. Проверете изправността на светлините, защото ще се налага да бъдете особено внимателни нощно време при заснежените участъци.

Винаги дръжте очите си на четири и следете какво казват пътните знаци и ориентировъчни табели. Стриктното спазване на поставените светофарни уредби е задължително, ако искате да съхраните вашето здраве и това на колегите ви по родните пътища. Бъдете разумни и спасете живот, чрез отговорното ви поведение.

Естествено съветите ни да бъдете внимателни не важат само за зимата, а въобще за цялата година. В никакъв случай факта, че е лято не умаловажава правилника за движение на моторните превозни средства и вие сте длъжни да го спазвате стриктно през всеки сезон.

пътни знациПри положение, че видите участци без необходимите знаци, паднали или повредени такива, проявете гражданско самосъзнание и сигнализирайте компетентните служби в лицето на МВР и пътна полиця. Те са длъжни да приемат сигнала ви и да изпратят екип, който да отстрани проблема.

Не един път или пък два пъти сме чели в пресата за катастрофи и наранявания, заради липсата на предупредителни знаци. За поставянето на последните отговарят държавните органи и ние сме сигурни, че последните ще поемат отговорността, да монтират нови знаци, там където е необходимо.

Leave a Comment